SERGIU MATIȘ (RO/DE) & MILA PAVICEVIC (HR)
7.10 – 20.10 / 10:00 – 17:00 / WASP

COACHING MEET THE NEXT GENERATION

sergiu

La baza atelierului stă percepţia corpului ca instrument, ca maşinărie aflată în serviciul unei minţi curioase şi care dă formă, textură şi dinamism imaginaţiei. Mişcările sunt explorate prin improvizaţii structurate şi ghidate, tiparele de mişcare obiectificându-se şi fiind predate mai departe.

Începând cu exerciţii bazate pe tehnica Klein, coordonând corpul cu mişcarea următoare, înaintând prin structuri anatomice, atelierul se va concentra pe aplicarea acestor principii în fraze de mişcare, improvizate şi coregrafiate în dans. După abordarea organică, va urma o încercare de deconstrucţie a mişcării şi de a ne concentra pe principiile fizice care operează înăuntrul anatomiei. Dansul va fi poziţionat în afara unui corp hibrid, între om şi robot, iar dansatorul – un cyborg.

În cadrul workshopului voi împărtăşi cu participanţii părţi din cercetarea pe care o realizez în prezent asupra corpurilor post-cinematice şi homosexualitate. De asemenea, împreună vom analiza termenii realităţii virtuale, gif-urile animate, cyborg-ul, genul, homosexualitatea şi posibilele lor influenţe asupra corpului în dans, precum şi aspectul lor politic.

Vom trata dansul ca pe un material transmisibil, ca un virus care contaminează corpul şi creează o identitate de dansator ‘cyborg’. Un schimb superficial, pentru moment, care se va aprofunda în multitudinea noilor corpuri posibile.

Sergiu Matiș s-a născut în Cluj-Napoca şi a studiat dans la Liceul de Coregrafie din orasul natal (1991-2000). Şi-a continuat studiile la Akademie des Tanzes din Mannheim. Cariera artistică a început-o la Tanztheater Nürnberg, iar în prezent trăieşte şi îşi desfăşoară activitatea la Berlin, masterând la UdK în performance şi coregrafie, şi colaborând cu Colette Sadler-Stammer Productions, Oded Graf, Daniel Kok şi Sasha Waltz & Guests Company. De câţiva ani activează şi în calitate de coregraf. Printre spectacolele pe care le semnează se numară Human Nature, Landing, ThreeDoors.Search, 89.Grenzenlos, Ploaie de vară, Ending-dong, Duet, doom room.

Înscrierile se fac pe baza de CV şi scrisoare de intenţie la adresa: workshops@exploredancefestival.ro

Termen limită pentru înscrieri:

– 5 octombrie 2013 (pentru artiştii români)

– 15 octombrie 2013 (pentru artiştii străini)

Taxa de participare: 150 lei

* Taxa de participare se achită cu o zi înainte de începerea cursului, la WASP, între orele 10:00-17:00.
Cei înscrişi se obligă să fie disponibili pe întreaga durată a workshop-ului.