MILA PAVIČEVIĆ (HR)
18:00 – 21:00 / 12.10 – 15.10 / WASP

DRAMATURGY

mila-pavicevic

În cadrul acestui workshop vom studia diferite strategii şi structuri dramaturgice necesare actiunii politice. Vom analiza calităţile dramatice şi performative ale anumitor proteste şi altor evenimente ce nu ţin de domeniul teatrului. Vom încerca să ne folosim de cunoştinţele şi experienţa unor practici dramaturgice, dar şi a unor metodologii creative pentru a le aplica într-un context social mai amplu. Întrebările pe care ni le punem sunt: „Ce tip de acţiuni politice plănuim şi generăm prin propriile metode artistice? Cum ne putem folosi abilităţile pentru a construi noi împrejurări sociale?”

Ne vom concentra în principal pe conceptul de coregrafie socială (Andrew Hewitt). Participanţii vor discuta noţiunile de public şi privat, politic şi estetic.

Scopul acestui workshop este de a face vizibilă poziţia dramaturgului ca artist şi practician în domeniul artei contemporane şi modul dominant de producţie.

Bibliografie: Judith Butler, Bodies in alliance and the politics of the street: http://www.eipcp.net/transversal/1011/butler/en

 

Mila Pavičević s-a născut în 1988 în Dubrovnik. Este studentă la masterat în Literatură Comparativă şi Literatură şi Limbă Greacă la Facultatea de Ştiinţe Sociale şi Umane din Zagreb şi precum si in Dramaturgie la Academia de Arte Dramatice.

Lucrările ei au fost publicate în mai multe reviste croate şi străine. Până acum a publicat colecţii de poezie care au fost traduse în mai multe limbi. Lucrările ei i-au adus diverse premii. Colecţia «Fata de Gheaţă şi alte Basme» a câştigat Premiul Uniunii Europene pentru tineri autori, cartea fiind tradusă şi în alte limbi.

În afară de scris, Mila este în special interesată de dansul contemporan şi diverse interpretări ale teatrului lui Brecht. În prezent lucrează ca redactor al revistei studenţeşti de teorie literară şi culturală «K» a Departamentului de Literatură Contemporană.

Taxă de participare: 80 RON

Număr locuri: 15

Înscrieri: cu CV la workshops@exploredancefestival.ro, până la data de 5 octombrie.

* Taxa de participare se achită cu o zi înainte de începerea cursului, la WASP, între orele 10:00-17:00.
Cei înscrişi se obligă să fie disponibili pe întreaga durată a workshop-ului.