COLETTE SADLER (UK/DE)
29.09.2013 / 20:00 / WASP

I NOT I

Concept: Colette Sadler
Coregrafie: Colette Sadler
Design sunet: Noid (aka Arnold Haberl)
Design lumini: Paul Sorley
Set design: Philine Reinert
Dramaturg: Jeroen Peeters
Performance & Coregrafie: Yohei Yamada, Maxwell Mc Carthy, Assaf Hochman
Management producție: Bjorn and Bjorn

Vezi Trailer I not I: http://vimeo.com/39186617

I not I se materializează într-o instalație care invită publicul să pătrundă într-o lume a unei familiarități străine; haos de gesturi și inerție. Membre și gesturi se eliberează, prind viață și dobândesc un adevăr propriu, intrând pe un tărâm al formelor și înțelesurilor părăsite.

Colette recreează, pentru performeri, experiența de a fi în afara propriului corp, de a-l trăi ca pe o entitate străină. „Ce forme și înțelesuri mai pot fi descoperite când separăm gesturile “umanului” de corp?” se întreabă ea.

Colette Sadler s-a născut la Glasgow în 1974. A urmat studii de balet la Scottish Ballet, apoi studii de licență în artă la Laban Centre din Londra. La absolvire era membra a Transitions Dance Company 94. A lucrat într-un mediu internațional în perioada 1995‐2002, colaborând cu coregrafi precum Jeremy James, Liz Aggis, Bebeto di Cidra sau Cia Vicente Saez. În 2002 s-a reîntors la Glasgow, unde a început să își dezvolte propria activitate coregrafică realizând un număr de spectacole solo împreună cu CCA, TRAMWAY Glasgow și NRLA/New Territories festival. Din 2006 locuiește în Berlin și își promovează activitatea prin turnee în Europa. În 2009 a fost artist internațional asociat la Dance Ireland, în Dublin, iar din 2010 colaborează cu Dance 4 UK. Din 2007 se concentrează în pricipal pe crearea unor grupuri de lucru în colaborare cu dansatori independenți, muzicieni și artiști vizuali. Lucrările coregrafice realizate din 2007 până în prezent includ The Making of Doubt (2008, co‐produs de TRAMWAY), Musical (2009, co‐produs de NPN Joint Adventures Munich), I not I (2011, co‐produs în cadrul Jardin d’Europe), Variations One (2012, co‐produs de Dance 4 UK) și We are the monsters, un performance in progress pentru copii (sprijinit de Tanz Haus NRW Dusseldorf și Tanz Nacht Berlin.) În toamna 2013 este artist în rezidență la Critical Path în Sydney, Australia. Pe lângă activitatea coregrafică, Colette lucrează ca freelancer, conducând workshopuri în cadrul unor instituții precum Royal Conservatoire Glasgow sau HZT Berlin (curs de licență).

 

NPN_schwarzklein

Prezentarea I not I la București este susținută de NATIONALES PERFORMANCE NETZ (NPN)  International Guest Performance Fund for Dance, finanțat de  Federal Government Commissioner for Culture and the Media pe baza deciziei Parlamentului German.