Adva Zakai (IS/BE)
12.10.2013 / 20:00 / WASP

REGARDING YESTERDAY (50′)

Concept & performance: Adva Zakai
În dialog cu: Shila Anaraki
Design lumini: Christoph Ragg
Producţie: Pianofabriek Kunstenwerkplaats (BE)
Co-producţie: Beursschouwburg (BE), kc nOna (BE), Vooruit (BE)
Cu sprijinul: the Flemish Community
Mulţumiri speciale: Repetition Island, Mardi, Elinoar Zakai, Frederique de Montblanc, Miriam Hempel, Abäke, Effi & Amir, Ismail Al-Bahar, Benjamin Kahn, Thomas Myrmel, Tammuz Binshtock, Lara Barsacq, Einat Tuchman, Michael Schmidt.

final-image-ABAKE-regarding_yesterday

Vezi Trailerul Regarding Yesterday:  https://vimeo.com/50198225

Regarding Yesterday este nu unul, ci o serie de spectacole în care publicul prezent influențează, de fiecare dată, ceea ce va vedea publicul următor. La un moment dat în fiecare reprezentație atât publicul cât și artistul vor privi această piesă dintr-o cu totul altă perspectivă.. ceea ce se va întâmpla atunci va inspira procesul de creație a următorului episod din serie.

În octombrie 2013, publicul din București va determina ceea ce va vedea, mai târziu în aceeași lună, publicul din Belgrad.

În cursul ultimilor 10 ani, Adva Zakai a experimentat diferite formate de performance, din poziția de coregraf, performer sau curator. În 2010 a obținut o bursă de cercetare artistică în cadrul programului de studii postuniversitare a.pass din Antwerpen, unde a studiat influența abordărilor curatoriale în dezvoltarea unor noi formate de performance. A urmat studii de dans in Israel, iar mai apoi Mime School, Amsterdam (2000 – 2002). În ultimii ani a colaborat cu diferiți artiști pentru curatorierea unor evenimente participative, conferințe și festivaluri, cat și în cadrul unor workshopuri, vizite la școli și academii de artă și dans. În prezent este artist în rezidență la les Laboratoires d’Aubervilliers (Aubervillers/Paris).