ALESSIO CASTELLACCI (DE/IT)
14 – 18.10.2013 / 18:00 – 20:00 / WASP

SOUNDING BODIES | MOVING VOICES

sounding bodies│moving voices – Coaching project

Alessio1

Explorăm tărâmul reprezentărilor fizice și acustice subconștiente ca o sursă valabilă pentru exprimarea vocii și a mișcării, mai întâi contactându-ne vocea la un nivel intim, întărind legătura dintre respirație, mișcare și sunet, activând o promptitudine pentru forme neobișnuite de angajament vocal, iar apoi plonjând în corpul nostru liber prin aproprierea traiectoriei fiecărui impuls fizic-vocal efemer ca răspuns la mediu, canalizându-i energia în forme lizibile și articulate.

Ne vom juca de asemenea cu gesturile, cu discursul automat, cu narativitatea suprarealistă, încercând să transmitem relaxarea și ludicul într-o stare performativă intensă și conștientă. Vom împărtăși mici improvizații de ansamblu și vom învăța unul de la celălalt.

Alessio Castellacci este performer, profesor și compozitor de sunet stabilit în Berlin din 2007. În ultimii zece ani a dezvoltat o abordare pedagogică pentru explorarea vocii și mișcării, bazată pe plăcere, precizie intuitivă și conștiență perceptivă, pe care o predă în mod regulat în toată Europa. Este membru al colectivului Fingersix și director artistic al programului de formare în performance experimental SMASH-Berlin.

www.smash-berlin.com

www.fingersix.com

www.soundingbodies-movingvoices.com

Înscrierile se fac pe baza de CV şi scrisoare de intenţie la adresa: workshops@exploredancefestival.ro

* Taxa de participare se achită cu o zi înainte de începerea cursului, la WASP, între orele 10:00-17:00.
Cei înscrişi se obligă să fie disponibili pe întreaga durată a workshop-ului.