ALICE PONS (FR) & JEAN-LORIN STERIAN (RO)
02.11 | 20:00 | WASP black box

STRIP-TEASE

Concept: Alice Pons
Performance: Alice Pons & Jean-Lorin Sterian

Vezi Trailerul Strip-Tease: http://vimeo.com/74270992

*Spectacolul conţine nuditate

lorin-1

Strip-tease reprezintă o serie de scurte performance-uri solo care explorează binecunoscuta acţiune de striptease. Mai mult decât un simplu performance, piesa se transformă într-un moment intim împărtăşit cu publicul, o întâlnire de socializare, un striptease al conceptului de striptease. Prin diferite abordări, piesa va dezgoli şi tachina performerul, dar totodată şi publicul, corpul şi omul, emoţiile şi cugetările, va explora şi cerceta graniţa dintre artist şi public, intimitate şi performativitate, instigând diferitele forme ale individualităţii seducătoare.

Alice Pons este coregraf şi performer de origine franceză. În 2007 a absolvit studii de dans contemporan la Conservatorul din Paris. A lucrat timp de un an în Franţa ca performer, urmând ca mai apoi să studieze coregrafia la SNDO (School for New Dance Development), unde a realizat o mare parte din principalele spectacolele: Meat, The Invisible Dance sau, ultima lucrare, Trudge în colaborare cu Quim Bigas. A primit o bursă danceWEB 2012 în cadrul festivalului ImpulsTanz, o alta din partea fondului pentru artele spectacolului, ale guvernului olandez (The fond podiumkunsten Ontwikkelingsbeurs), precum și bursa  Jeune Talent din Noisiel, oraşul său natal, în semn de recunoaştere pentru întreaga activitate. A susţinut spectacole în Mexic, Brazilia, Olanda, Franţa, Austria şi Germania. Cea mai mare parte din activitatea sa se desfăşoară în Olanda, unde ia parte la diferite festivaluri precum Springdance sau Something Raw, unde a lucrat cu Ann Liv Young şi Benoit Lachambre. În iulie 2012 a absolvit SNDO.

Jean-Lorin Sterian este critic şi performer. În prezent are patru publicaţii, dintre care o teză şi o lucrare de antropologie. În 2008 a creat Lorgean Theatre – „un teatru al spaţiilor intime” în propriul său apartament, un loc deschis pentru actori şi dansatori, devenit rapid un trademark pentru cultura alternativă din Bucureşti. A apărut în piesa Inertia for everybody (2010) alături de Eduard Gabia, Alexandra Pirici, Maria Baroncea şi Vlad Basalici. A participat la Miercurea Lejeră, serie organizată de Centrul Naţional al Dansului, dar şi la diferite workshopuri conduse de Bojana Cvejic, Ivo Dimchev, Brynjar Bandlien, Florin Fieroiu, Eduard Gabia, Manuel Pelmus, Anne Juren, Janez Jansa, Ivo Dimchev, Alva Noe, Igor Dobricic. În 2012 a primit o bursă danceWEB în cadrul ImpulsTanz Vienna 2012 şi o rezidență la Villa Marguerite Yourcenar. Debutul solo în performance (Zugzwang, 2012) l-a avut la Platforma Romanească de Dans Contemporan si Performance – ediția 1, din cadrul eXplore dance festival 2012. În 2013 a participat la Pavilionul Român din cadrul Bienalei de la Veneţia, în proiectul O retrospectivă imaterială a Bienalei de la Veneția, de Alexandra Pirici și Manuel Pelmuş.