WILLY PRAGER (BG/DE)
13.10.2013 / 20:00 / WASP

THE VICTORY DAY

Concept și creație: Willy Prager
În colaborare cu: Iva Sveshtarova
Cu: Iva Sveshtarova , Jea-Ae Lim, Willy Prager
Muzică: Emilian Gatsov-Elbi
Consilier dramaturgie: Angelina Georgieva
Consilier: Galina Borissova
Produs de: Tanztage-Berlin, HZT-Berlin,Tanztage-Berlin, Goethe-Institut Bulgariа

Vezi Trailerul The Victory Day: http://www.youtube.com/watch?v=G_rl-wJLAA4

The-victory-day-pic-1

The Victory Day abordează “revoluția” ca subiect reprezentat pe scenă. Prin însușirea semnelor, simbolurilor și accesoriilor tipic revoluționare, piesa cercetează caracterul performativ al revoluției. Se folosește de imaginea revoluției ca o mecanism automatizat și o pune în acțiune prin redescoperirea binecunoscutelor stratageme și căi ale mecanismului teatral, evocând efectele entuziasmului și dezamăgirii revoluționare. În încercarea de a le transmite publicului, interpretarea își manipulează rolul și percepțiile, provocând spectatorii să fie “pro” sau “contra” acesteia. Sunt oare revoluțiile posibile și eficiente astăzi, când teatralitatea lor pare să fi devenit mult mai importantă și atrăgătoare?
Spectacolul The victory day a fost prezentat la Tanztage – Berlin,  Antistatic festival – Sofia, Ipulstanz – Vienna  unde a câștigat premiul publicului Jardin dʼEurope 2013.

Willy Prager, artist independent, este absolvent al Theatre-studio „4XC“-Sofia. A absolvit „Synthetic Stage Arts“, la Universitatea din Plovdiv, Bulgaria. În 2013, Willy Prager a absolvit programul de master SODA – Solo/ Dance/ Authorship, la UdK- HZT Berlin. A fost bursier DanceWeb și al Teatrului Treffen Berlin și artist în rezidență la Tanzquartier Viena și WASP Bucuresti, printre altele. De-a lungul carierei a colaborat cu numeroși regizori și coregrafi. Pentru o lungă perioadă a lucrat împreună cu Iva Sveshtarova, iar anul trecut a creat o nouă producție împreună cu Sonja Pregrad. Printre lucrările personale se numără ”Prager Strasse”, Game-a-porter”, ”Transformability, ”Egyptina Spring”, ‘Transformability”.

Willy Prager este co-fondator al Brain Store Project – Sofia și Nomad Dance Academy, dar și al festivalului Antistatic – Sofia.