WE ARE THE MONSTERS

Coregrafie & concept: Colette Sadler
Performance: Maxwell McCarthy , Yohei Yamada, Flora Wellesley Wesley
Muzica: Noid / Fritz Welch

We are the monsters este un performance cu și pentru copii. Creat în decembrie 2011, spectacolul a beneficiat de numeroase rezidențe și prezentări; Performance-ul durează 25 de minute și este urmat de un atelier participativ de aproximativ o oră, adresat copiilor cu vârste între 4 și 8 ani.

We are the monsters reprezintă un microcosmos al unei societăți în care diferite creaturi conviețuiesc într-un spațiu comun. Acest spațiu este un peisaj contruit din cutii de carton ce contrastează cu fețele și obiectele, sugerând o senzație de ‘homemade’ și viață de zi cu zi.

Interesul pentru formele monstruoase și transformare provine din încercarea de a depăși limitele umane pentru a crea noi imagini corporale, o nouă logica fizică și noi modalități de mișcare. Figurile monstruoase iau naștere atunci când corpul uman este întors cu susul în jos, pus cu fața în spate, este deformat, extins și descompus de membre în plus sau anumite costumații. Aceste noi reprezentații deschid perspectivele unui câmp imaginar și unui transfer de percepție pentru spectator.

Obiectivul atelierului este de a folosi mişcarea, desenul, muzica live, imaginea şi o recuzită diversă pentru a descoperi elementele ce determină monstruozitatea corpurilor, creând o legătură cu ceea ce participanţii au văzut deja în spectacol.

Taxa workshop + performance: 10 ron/ copil
Inscrieri: workshops@exploredancefestival.ro

Colette Sadler s-a născut la Glasgow în 1974. A urmat studii de balet la Scottish Ballet, apoi studii de licență în artă la Laban Centre din Londra. La absolvire era membra a Transitions Dance Company 94. A lucrat într-un mediu internațional în perioada 1995‐2002, colaborând cu coregrafi precum Jeremy James, Liz Aggis, Bebeto di Cidra sau Cia Vicente Saez. În 2002 s-a reîntors la Glasgow, unde a început să își dezvolte propria activitate coregrafică realizând un număr de spectacole solo împreună cu CCA, TRAMWAY Glasgow și NRLA/New Territories festival. Din 2006 locuiește în Berlin și își promovează activitatea prin turnee în Europa. În 2009 a fost artist internațional asociat la Dance Ireland, în Dublin, iar din 2010 colaborează cu Dance 4 UK. Din 2007 se concentrează în pricipal pe crearea unor grupuri de lucru în colaborare cu dansatori independenți, muzicieni și artiști vizuali. Lucrările coregrafice realizate din 2007 până în prezent includ The Making of Doubt (2008, co‐produs de TRAMWAY), Musical (2009, co‐produs de NPN Joint Adventures Munich), I not I (2011, co‐produs în cadrul Jardin d’Europe), Variations One (2012, co‐produs de Dance 4 UK) și We are the monsters, un performance in progress pentru copii (sprijinit de Tanz Haus NRW Dusseldorf și Tanz Nacht Berlin.) În toamna 2013 este artist în rezidență la Critical Path în Sydney, Australia. Pe lângă activitatea coregrafică, Colette lucrează ca freelancer, conducând workshopuri în cadrul unor instituții precum Royal Conservatoire Glasgow sau HZT Berlin (curs de licență).

Prezentarea We are the monsters la București este susținută de NATIONALES PERFORMANCE NETZ (NPN)  International Guest Performance Fund for Dance, finanțat de  Federal Government Commissioner for Culture and the Media pe baza deciziei Parlamentului German

NPN_schwarz

tanzhaus-Düsseldorf

Take-off Logo_klein

No comments yet.

Join the Conversation