Between

Łucja Grodzicka (PL/UK) | instalație de sunet/fotografie/video
(fotografie, înregistrări audio, proiecții video pe ecran TV)

Ce este frumuseţea? Care este standardul ei pentru fiecare dintre noi? Există stereotipuri? Cum ne vedem pe noi, şi pe ceilalţi? Frumuseţea este plină de contraste, ca orice oraş mare. Însă, indiferent de modul în care o privim, fiecare dintre noi este unic. Ghidată după propriile simţuri, Łucja a oprit oameni pe străzile Bucureştiului şi și-a comparat punctul de vedere cu ce au spus ei. Frumuseţea nu e ceea ce vedem din afară — nu se referă la machiaj, sau la haine. Ea este despre chipuri şi despre poveştile din spatele lor. Este despre strălucirea care se regăseşte în tot ce ne înconjoară. Mai mult de atât, acest proiect este despre nevoia de a te integra complet în contexte nefamiliare pentru a le aprecia pe deplin.

lucja_web

Statement artistic:
Tot ce creez este inspirat din viața de zi cu zi și vine ca o interpretare a comportamentului oamenilor din această lume modernă în care trăim. Inspirația pe care mi-o oferă societatea „civilizată” este invariabil surprinzătoare și tristă – viața e un joc greu de abordat într-un mod original și implică discriminare, prejudicii, furie și ură, pentru simplul motiv că oamenii au culturi și valori diferite.

Folosesc mereu tehnici diverse, care îmi hrănesc creativitatea și adaugă un plus de flexibilitate lucrărilor mele. Încerc să aștern o poveste despre efectele culturii globale, și despre modul în care ne influențăm reciproc în această lume mică. Femeile sunt punctul focal al activității mele creative; modul în care problemele de gen și societatea portretizează corpul, evoluția relațiilor, a momentelor, a situațiilor, mă impresionează profund.

Łucja Grodzicka este unul dintre artiștii în rezidență din cadrul primei ediții Platforma X, cel mai nou program internațional de rezidențe artistice pentru cercetarea și producția de proiecte interactive, new și trans-media din București.
http://lucjagrodzicka.blogspot.com

 

*Platforma X este o co-producție 4Culture, WASP — Working Art Space And Production, Tangaj Dance și Life Long Burning, cu sprijinul programului Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene.
Proiect cultural finanțat de AFCN — Administrația Fondului Cultural Național și Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti — ARCUB, prin Programul Cultural București 555.
Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului și Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conține.