Treasured in the Dark

THIAGO GRANATO (BR/DE)
performance / work in progress / 25’

03.10.2014 / 20:00 / WASP

Concept, regie și performance: Thiago Granato
Asistent: Sandro Amaral
Sunet: Tian Rotteveel
Lumini: Jan Fedinger
Dramaturgie: Lou Forster
Producător: M.i.C.A. (Movement in Contemporary Art)
Photography: Fedinger Machado Marques
With the support of: 4Culture, WASP – Working Art Space and Production and CCN Montpellier, within Life Long Burning Wild Cards.

Treasured in the Dark este cea mai nouă creație a coregrafului Thiago Granato. Solo-ul pornește de la o serie de conversații imaginare între coregrafii defuncți Lennie Dale* (1934 – 1994) și Tatsumi Hijikata** (1928 – 1986). Pentru a iniția această întâlnire, Granato propune o discuție articulată de propriul corp, despre un subiect comun abordat de cei doi: metamorfoza corpului. Procesul are potențialul de a crea un ritual de însușire a două idealuri coregrafice diferite din trecut, provocându-le și apropiindu-le în aceași zonă de conflict.

Thiago Granato este un coregraf și performer brazilian stabilit în Berlin. Până acum, spectacolele sale au fost prezentate în țări precum Brazilia, Israel, Spania, Austria, Germania, Suedia, Olanda, Franța, Italia și Norvegia. De asemenea, a lucrat ca mentor al programului Bachelor of Arts Dance, Context, Choreography la HZT/UDK (Berlin, Germania, 2013). În 2013 și 2014 a fost selectat ca fellow al Akademie Schloss Solitude din Stuttgart (Germania), unde își documentează noul proiect coregrafic, Choreoversations.
http://www.thiagogranato.com

Prezentare finală a rezidenței Life Long Burning, oferită de 4Culture, în parteneriat cu CCN de Montpellier L-R, coregrafului brazilian Thiago Granato. Un proiect găzduit de WASP – Working Art Space and Production, în cadrul programului de rezidențe și producții din 2014. Proiect cultural finanțat de: Life Long Burning, cu sprijinul programului Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene, Ministerul Culturii, AFCN — Administrația Fondului Cultural Național și Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București — ARCUB, prin Programul Cultural București 555.