87 Clouds Will Rain For You

Iosif_page

RO

13.10.2018 / 19:00
Iosif Kiraly (România) & Christine Ulke (Germania)
Instalație sound-art / WASP Working Art Space and Production

14.10.2018 / 12:00
Iosif Kiraly (România) & Christine Ulke (Germania)
Instalație sound-art / WASP Working Art Space and Production

Lucrarea este o variantă site-specific a celei realizate de cei doi artişti în cadrul Sommer Akademie Salzburg, intitulată „61 Clouds will rain for you”. Ea a fost dedicată artistului Fluxus Geoffrey Hendricks (1931-2018) și prezentată prima dată în 1992, de ziua sa, în 30 iulie, cu ocazia împlinirii vârstei de 61 de ani. Tema norilor (abordată prin desen, pictură, instalații sau acțiuni) este una centrală în opera sa, artistul fiind poreclit și Mr. Cloudsmith. Hendricks le-a fost profesor pentru 5 săptămâni la Salzburg și apoi i-a invitat, pe Ulke și Király, pentru încă două săptămâni, să îi fie asistenți la o serie de evenimente ce s-au desfășurat la Köln și Wiesbaden și au fost prilejuite de aniversarea a 30 de ani de existență a grupului FLUXUS (1962-1992). Geoffrey Hendricks ar fi împlinit anul acesta 87 de ani.


Iosif Király este artist, arhitect și educator ce trăiește în București. A participat în numeroase expoziții și evenimente artistice naționale și internaționale, atât individual cât și în diverse proiecte colaborative, dintre care cel mai cunoscut este grupul subREAL.

A beneficiat de burse și rezidențe artistice, a participat și coordonat programe culturale și documentare. Lucrările sale se află în numeroase colecţii de artă atât publice cât şi private.

Este unul dintre membrii fondatori (în 1995) ai departamentului de fotografie și imagine dinamică din cadrul Universității Naționale de Arte București, unde în prezent este profesor. De asemenea, din 2013, ţine un curs la masterul de studii vizuale din cadrul SNSPA.


Christine Ulke este artistă, activistă, editoare, cercetătoare. Cu studii în medicină (doctorat în neurobiologie) și artă (M.A. la UDK Berlin și CalArts Los Angeles), a participat la numeroase expoziții, simpozioane, proiecte de cercetare, a fost profesor asociat la mai multe universități, a desfășurat proiecte în spații publice, etc.

În prezent efectuează un stagiu post-doctoral la EEG/Neurobiological Research group Leipzig University.

Author Description

admin

Join the Conversation