DON’T RECOGNIZE ME | Hanna Hegenscheidt (DE)

18 & 19.09.2015 | 19:30  | WASP – WORKING ART SPACE AND PRODUCTION

Durată: 60’

 

Creat în colaborare cu performerii Lisa Densem, Grayson Millwood, Anna-Luise Recke, Laurie Young
Idee: Hanna Hegenscheidt și Ulrich Huhn
Regie: Hanna Hegenscheidt
Dramaturgie: Ulrich Huhn
Scenă: Moritz Nitsche
Costume: Franziska Schrage, Hanna Hegenscheidt și performerii
Sunet: TITO
Lumini: Benjamin Schälike
Producție: Franziska Schrage
Mulțumiri lui Andrea Bozic, Sher Doruff, Jeroen Fabius, Annette Gödde, Jorge Gonzalves, Stephan Weiland, Uferstudios Berlin și Mime Center Berlin
Credit foto: Dieter Hartwig
Finanțat de Hauptstadtkulturfonds Berlin

Reprezentația spectacolului  DON’T RECOGNIZE ME în București este sprijinită de NATIONALES PERFORMANCE NETZ (NPN) International Guest Performance Fund for Dance, finanțat de Comisarul Guvernamental Federal pentru Cultură și Media, în baza unei decizii luate de German Bundestag.

NPN_schwarz_web

Inspirată din filmul de la Hollywood Imitation of life, regizat de Douglas Sirk, producția Hannei Hegenscheidt, Don’t recognize me, aprofundează genul melodramatic. În acest film postbelic, Sirk prezintă dintr-o perspectivă critică „stilul de viață american”. În stilul său regizoral ambiguu și controversat, Sirk prezintă relații dintre mame și fiice, prietenii dintre femei albe și de culoare, precum și tensiuni dintre bărbați și femei carieriste. Alături de 4 performeri, Hegenscheidt disecă sistemul semiotic al filmului, fragmentează scenariul oratoric și fizic, pe care-l reconfigurează, astfel că eposul fastuos din film se transformă pe scenă într-un experiment minimalist de interacțiuni coregrafice despre relații și înțelesuri narative.

Hanna Hegenscheidt (concept și coregrafie) este coregraf liber profesionist și profesor de Klein Technique™. Înainte de a se muta în Berlin, în 2004, a studiat și lucrat ca dansatoare mulți ani în New York. Lucrările sale au avut apariții internaționale. În iunie 2014, a terminat masteratul de Coregrafie din cadrul Școlii de Teatru din Amsterdam.