iChoreography | Magdalena Chowaniec and Valerie Oberleithner

foto-valerie-magda

iChoreography lucrează in primul rand cu corpul. Re-coregrafiind corpul, re-coregrafiaza societatea. iChoreography este o practică fizică care invadează spațiul creat prin folosirea ființelor umane, a internetului, calculatorului, iPhone, iPad, etc. Re-cucerește un spațiu, un timp și un obiect (numit corp), care pare a fi abandonat – devastat. iChoreography impune principii fizice descoperite de coregrafia contemporană asupra corpului uman care acționează între realitate și realitatea virtuală. Cum schimbă acest lucru relația noastră cu celălalt? Cum se schimba ritmurile și modurile noastre de comunicare? Cum schimbă aceasta felul nostru de-a fi impreună și de-a fi la distanță de celălalt, în și în afara realității virtuale?

Data: 15.10.2016
Durată: 1 h

Concept: Magdalena Chowaniec și Valerie Oberleithner

Valerie Oberleithner este coregrafă, performer și dansatoare din Austria și lucrează în Austria, Franța și Belgia. A studiat Literature Science/Philology la Karl-Franzens University în Graz (AT) și dans contemporan la Anton Bruckner Private University în Linz (AT). A terminat studiile universitare cu Bachelor of Dance în 2008.
În 2007 a primit bursa danceWEB. Din 2006 Valerie colaborează cu coregrafi și companii de dans în Viena și pe plan internațional:SUPERAMAS (FR/AT), Jennifer Lacey (FR/US), Boris Charmatz (FR), Magdalena Chowaniec (AT), Oleg Soulimenko (AT/RU), Fanni Futterknecht (AT), Amanda Piña (AT/CL), Doris Stelzer (AT) etc.