RADIO Live – Aurélie Charon, Caroline Gillet, Amélie Bonnin (Franța)

RADIO Live – Aurélie Charon, Caroline Gillet, Amélie Bonnin (Franța)

5.10.2017
20:30-21:45
Teatrul Național “I.L.Caragiale” București, Sala Media

Concept: Aurélie Charon, Caroline Gillet, Amélie Bonnin
Invitați: Amir Hassan, Ines Tanovic, Vera Kichanova

Prezentare în cadrul Life Long Burning, în cooperare cu ICI/CCN Montpellier, Institutul Francez București și FranseDanse Orient Express

Radio live is a three-dimensional radio show with music, video, illustration and real life stories on stage.
For 6 years Aurélie Charon, Caroline Gillet and Amélie Bonnin, have been travelling to meet inspiring young people, making their portraits for RADIO FRANCE: in Alger, Tehran, Moscow, Beirut, Tel Aviv, Gaza, Sarajevo, Istanbul… Now they are travelling to come and meet you. Young people from Gaza, Sarajevo, and Moscow who are involved in civil society are telling their stories live in front of the audience.
 
We meet on stage young participants from the documentary radio series, who have, each in their own countries, lived extraordinary experiences and know how to share them. On a large screen live drawings, videos and archives are projected. But most of all, links are created between them. Words and experiences circulate between Paris, Moscow, Gaza or Sarajevo. No one has to be locked up in their territories, words circulate, frontiers are abolished and together, we reflect on our individual lives and how they resonate together. We create an image of present times, in different territories, connected, and of days to come for a new generation.

RO

Radio live este un spectacol de radio tridimensional cu muzică, video, ilustrație și povestiri din viața reală pe scenă.
Timp de 6 ani, Aurélie Charon, Caroline Gillet și Amélie Bonnin au călătorit pentru a întâlni tineri inspirați, făcând portretele lor pentru RADIO FRANCE: în Alger, Teheran, Moscova, Beirut, Tel Aviv, Gaza, Sarajevo, Istanbul… Călătoresc acum pentru a veni să te întalnească.
Tineri din Gaza, Saraievo și Moscova care sunt implicați în societatea civilă își spun poveștile în direct, în fața publicului.
 
Întâlnim pe scenă tineri participanți din seria de emisiuni documentare Radio France, care au trăit în țările lor experiențe extraordinare și știu cum să le împărtășească. Pe un ecran mare sunt proiectate desene vii, clipuri video și arhive. Dar, mai presus de toate, sunt create legături între ele. Cuvintele și experiențele circulă între Paris, Moscova, Gaza sau Saraievo. Nimeni nu trebuie să fie închis în teritoriul său, cuvintele circulă, frontierele sunt desființate și, împreună, reflectăm asupra vieții noastre individuale și asupra modului în care acestea rezonează împreună. O imagine a timpului prezent, în diferite teritorii, conectate, și o imagine a zilelor ce vor urma pentru o nouă generație.

INVITAȚi

Amir Hassan (Gaza / Paris). Amir a sosit în Franța acum 3 ani, a crescut într-o tabără de refugiați lângă plajă, El Shati din Gaza. El a supraviețuit mai multor războaie și unei rachete care, din fericire, nu a explodat atunci când a aterizat în dormitorul său. La vârsta de 18 ani, el a auzit limba franceză pentru prima dată și a decis să o învețe. Patru ani mai târziu a obținut o diplomă și a fost recunoscut pentru poezia sa scrisă în limba franceză! La vârsta de 20 de ani, a ieșit din Gaza pentru prima dată și a devenit profesor de limbă arabă în Paris. Scrie și în prezent poezie frumoasă și predă limba arabă.
 
Ines Tanovic (Saraievo). Născută la Mostar, Bosnia, ea este fiica unui tată bosniac și a unei mame croate. Era un copil în timpul războiului bosniac și a fost lovită de o bomba la vârsta de 9 ani. A avut nevoie de doi ani pentru a se merge din nou. Acum trăiește în Sarajevo și este foarte activă în societatea civilă pentru a reconstrui țara: a participat la organizarea adunărilor cetățenești “plenum” care au adus multă dezbatere la Sarajevo în primăvara anului 2014. Este cea care a pornit inițiativa “Eu sunt muzeul” pentru a readuce la viață viața muzeului de istorie națională în 2015. Ines este de asemenea foarte activă ajutând refugiații de-a lungul traseului prin Balcani.

Vera Kichanova (Moscova / Kiev / Londra). Vera s-a remarcat în 2011, când președintele Medvedev a făcut o vizită universitară falsă în fața unor “falși studenți”. Ea a fost implicată în proteste și a fost arestată de poliție. Ca tânără jurnalistă, ea a scris pentru Novaya Gazeta și site-ul slon.ru, ambele media de opoziție. Vera a fost implicată activ în demonstrații în favoarea democrației și împotriva realegerii lui V. Putin și a fost din nou arestată de mai multe ori. La 22 de ani, ea a fost aleasă în alegerile municipale la Moscova pentru partidul liberal. Apoi s-a mutat la Kiev, a studiat la Oxford, Marea Britanie, și acum locuiește în Londra.

GAZDE

Aurélie Charon este producătorul unei emisiuni radio, numită “Une vie d’artiste” / “O viață de artist”, difuzată în fiecare luni noapte de la ora 23:00 pe postul de radio France National Public Radio France Culture. O oră de radio în care artiștii sunt invitați pentru spectacole și experiențe. În ultimii șase ani, ea a produs serii documentar despre tineri din Marea Mediterană. Proiectul a început cu Caroline Gillet și, după trei ani, a urmărit-o cu întrebări despre vise în spații lipsite de democrație. Seria a fost numită “Democrația subterană” (2014, la Téhéran, Gaza, Moscova si Alger, Franța Inter). Ea pregătește în prezent un film despre Gaza. A început un proiect pe termen lung despre tinerii francezi cu “Une série française” (2015 France Inter), “Jeunesse 2016” și “La Bande des Français” pentru Franța 3 (2017). Începând cu 2012, cu RADIOLIVE, ea a adus această generație pe scenă cu Amélie Bonnin și Caroline Gillet.
 
Caroline Gillet este un producător de documentare, care lucrează pe diferite și adesea inovatoare formate, incluzând radio, TV și transmedia și spectacole live. Din 2011 până în 2013, a realizat un proiect de radio despre tineretul din Marea Mediterană cu Aurélie Charon. Au ajuns, printre alte orașe, în Alger. “Alger, nouvelle génération” a devenit mai târziu un film și un documentar web. Caroline a produs apoi povestiri despre tineretul european pentru încă doi ani în formă radio și video. Proiectul a fost publicat de Actes Sud: “I like Europe, paroles d’une génération de Porto à Riga”. În 2014 și 2015, ea a produs o emisiune live, “Tea Time Club”, în care a invitat tineri din întreaga lume să dialogheze împreună prin Skype. Radioshow-ul a fost adaptat pe ecran în 2016. În ultimii trei ani, a creat portrete scurte de radio pentru France Inter: “À ton âge” și “Babelophone” și a lucrat cu tinerii pe scenă pentru “RADIOLIVE” co-produs cu Amélie Bonnin și Aurélie Charon.
 
DESENE LIVE
Amélie Bonnin este ilustrator, producator de film si director artistic. La intersecția mai multor medii, ea pune cuvinte imagini, proiecții și povestiri. De-a lungul a patru ani, ea a ilustrat în direct oaspeții radioului Aurélie Charon “L’atelier intérieur” pe postul francez de radio France Culture. Ea a imaginat identitatea vizuală a mai multor proiecte radio (Entretiens avec des hackers pentru Mouv, Welcome nouveau monde și Undeground Democracy for Franța Inter …). În 2012, a realizat un documentar intitulat “La mélodie du boucher” despre Cristian, un măcelar aproape de pensionare într-un sat rural mic. Filmul a fost difuzat la ARTE TV. După ce a lucrat mai mulți ani ca regizor artistic la agenția 4août, s-a întors ca freelance și, după un curs de scenariu la școala de film “FEMIS”, a început să lucreze la primul său film de lung metraj.

Author Description

admin

Join the Conversation