we ARE one | Inger-Reidun Olsen

we-are-one-photo-credit-andre-wulf

we ARE one experimentează cu metafore și idei despre aspectele psihologice, sociale și politice ale alienării. Spectacolul urmărește explorarea unor teritorii neatinse, prin metode de scris, mișcări ale corpului, peisaje sonore și materiale.

”De multe ori am avut un sentiment de înstrăinare, nu doar atunci când m-am aflat înconjurată de oameni necunoscuți sau în locuri cărora simțeam că nu aparțin, dar și atunci când mă gândeam cât de bizar și uimitor este că exist în acest corp.”

Data: 28.10.2016, 19:00 – 20:00

Durată: 1h

Coregrafie: Inger-Reidun Olsen
Co-creat împreună cu performerii: Eliza Trefaș, Corina Tătărău, Georgeta Corca, Vlad Benescu
Scenografie și constume: Inger-Reidun Olsen
Design lumini: Inger-Reidun Olsen/ André Wulf
Echipa tehnică lumini: Ionuț Marinache și Cristian Frățilă
Producător: Asociația 4Culture
Co-producător: WASP Studios

Inger-Reidun Olsen (iRo) (n.1976)
Coregrafă, dansatoare, performer, stabilită în Norvegia, Oslo

iRo este licențiată în coregrafie, la Oslo National Academy of the Arts (2000-03) și are o diplomă de studiu de doi ani la 1-year Pre-study contemporary dance program in Oslo (1996-98). Lucrările sale artistice se află la intersecția între arta performativă și coregrafie și includ acte performative în teatre tradiționale, black boxes, galerii, spații publice, în pădure, pe ecran și la evenimente. Ea îmbină în lucrările sale mișcări/acțiuni ale corpului, materiale și obiecte, sunet și uneori text și voce.

iRo a prezentat lucrări în SUA, China, Mexic, Spania, Suedia, Norvegia. A câștigat un grant de 3 ani oferit pentru artiști, pe perioada 2014-2017. Ea a fost curator la programul CODAhaus la Oslo International Dance Festival 2015. iRO se află la conducerea organizației PAO- Performance Art Oslo, a cărei co-fondatoare este.