Workshop Feldenkrais Technique|Valentina de Piante

Data: 11-14 octombrie, 10:00-12:00

Metoda Feldenkrais pornește din întrebări adresate corpului.

Ea consideră mișcarea ca un puternic instrument de cunoaștere, partea unui fenomen complex care înglobează emoțiile și gândirea.

A schimba felul obișnuit în care ne mișcăm înseamnă de fapt a schimba tiparele de gândire și cele emoționale.

Cum putem deveni mai conștienți de noi înșine prin mișcare?

Fiecare dintre noi are o modalitate unică de a se mișca și deține un potențial infinit de acțiuni. Doar că, fără o explorare constantă și conștiință corporală, aceste posibilități de acțiune nu se concretizează niciodată.

Simțim înainte de a înțelege.

BIO

Valentina de Piante Niculae este coregraf și dansator, doctor în artele spectacolului. Este profesor asistent la secția de Coregrafie din cadrul UNATC I.L. Caragiale din București. În postura de coregraf studiază co-prezența diferitelor inteligente ale corpului, un traseu de la biologic la imaginar, integrând diferite nivele ale conștiinței: emoționale, senzoriale, cognitive.

A participat la cursuri și ateliere cu Lola Keraly, Yasuko Yokoshi, D.D. Dorvillier, Miguel Gutierrez, Ori Flomin, Gwen Welliver, Serenella Fonzar, Laura Aris, Odette Guimond, Mark Tompkins, Lisa Nelson, David Zambrano, Inge Kaindlstorfer, Yvan Wolf, Joseph Nadj, Anouk Van Dijk, Abbondanza-Bertoni, Roberto Galvan, printre alții.

Este profesor invitat în diferite universități și instituții de cercetare. În 2009 a participat la seminarul TTT- Teaching The Teachers – București, alături de Jan Ritsema, Bojana Cvejic, Jan Kopp și Jennifer Lacey. Din toamna 2013 a început cursuri de formare în metoda Feldenkrais, la Institutul Feldenkrais-Milano 8 pentru a deveni practicianul metodei.

Atelier organizat în cadrul Programului GROWASP, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).