Workshop URBAN INSCRIPTIONS|Claudia Bosse

Apel înscrieri workshop URBAN INSCRIPTIONS – Claudia Bosse / Theatercombinat

WASP STUDIOS în co-producție cu asociația 4Culture lansează apel pentru participanți la workshop-ul URBAN INSCRIPTIONS, susținut de Claudia Bosse în cadrul eXplore Festival.

Workshop-ul urmărește explorarea relației corp-spațiu prin intermediul coregrafiei și al artei performative, manifestate în diverse spații urbane în București.

Durata acestuia va fi de 3 zile, în perioada 9-11 octombrie 2016, orele 15:00 – 18:00.

Aplicațiile incluzând CV-ul actualizat se trimit la adresa contact@waspmagazine.com

DEADLINE: 3 octombrie 2016

Cum tratează corpul inscripțiile din spațiu? Cum poate corpul să devină o arhivă a practicii spațiului? Care este aspectul politic al spațiului?

Vom experimenta diferite strategii performative și coregrafice pentru a interpreta spațiul urban sub forma unui text pentru manifestările fizice.

Folosind materiale ale procesului de lucru IDEAL PARADISE, care a avut loc în diverse spații urbane din Viena, precum și în spații de artă și teatru, coregrafa și artista Claudia Bosse va dezvolta explorări performative și aplicații coregrafice pentru spațiile publice din București, impreună cu participanții la workshop.

 

Profilul participanților

Dansatori, performeri, arhitecți, urbaniști

Persoane interesate de spațiul urban, performance, tema corpului în spațiul public

Artiști, filozofi care vor să experimenteze gândirea prin corp și simțuri, absolvenți de științe politice

Vom lucra cu corpul în spațiul urban.

Experiența este binevenită!

 

Cerințe

Haine și încălțăminte confortabile

Dispoziția de a urma cerințele workshop-ului, inclusiv de-a se întinde pe jos.

Pașaport

Daca este posibil, smartphone cu funcție video

Voice recorder

Propuneri de locuri pentru experimentele urbane

Prezența pe toată durata workshop-ului

 

BIO

Claudia Bosse este o artistă, coregrafă, director artistic și cofondator al Theatercombinat, o companie de producție interdisciplinară cu sediul la Viena. După ce a studiat regie de teatru la Ernst Busch School of Dramatic Arts, ea lucrează în domeniul teatrului experimental realizând instalații, coregrafie (a spațiului), intervenții urbane, și generează ”hibrizi politici” definiți prin amenajări ale spațiului cu constelații speciale, adaptate la fiecare tip de public. Claudia Bosse dezvoltă instalații internaționale, coregrafie și creații artistice pentru muzee, ansambluri arhitectonice, teatre și spații urbane. Claudia Bosse predă, susține cursuri, publică, inițiază sau ia parte la diverse proiectele și colaborează constant cu artiști și teoreticieni de diferite genuri artistice.

Atelier organizat în cadrul Programului GROWASP, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).